Domenii de activitate

Pomicultura

pomicultura

Depresiunea bistriteana, prin formele variate de relief, cu dealuri insorite si vai lipsite in general de curenti reci, cu climat placut si o traditie veche in cultura merelor si prunelor, prezinta conditii prielnice pentru producerea fructelor de calitate superioara.

In cadrul companiei Pombis, sectorul pomicol este structurat pe doua ferme. Acestea sunt specializate in cultura merelor, prunelor si cireselor de diferite soiuri. La mere, productia include soiuri precum Jonathan, Golden Delicious, Starkrimson, Braeburn, Jonagold, Topas, Gala, Pinova, Idared, Golden Reiders, Fuji, Remo, Reanda, Reglindis, Apache sau Rubinette Rosso. Productia de prune include soiuri precum Stanley, Elena, Cacanska Lepotica, Blue Free si Bistritene. Dintre soiurile de cirese din productie, mentionam Regina, Cordia, Karina.

Fermele Pombis se afla in localitatile Ciceu Mihaiesti si Dipsa, avand o suprafata totala de aproximativ 300 de hectare. Productia anuala se ridica, in cazul merelor, la aproximativ 5000-6000 tone/an, iar in cazul prunelor la 700 tone/an. Din productia anuala de prune, peste 85% este destinata exportului. In afara de suprafetele cultivate cu livezi, ferma din Ciceu Mihaiesti gazduieste si un depozit de fructe cu atmosfera controlata, construit prin program SAPARD, unde, anual, fructele sunt preracite si depozitate in cele mai bune conditii.

Zootehnie

zootehnie

Pombis detine in localitatea Dipsa o ferma care gazduieste un numar de 60 vaci de lapte din rasa Baltata Romaneasca si Baltata Germana cu infuzie Red Holstein. Mulsul vacilor se face in sistem mecanic iar productia de lapte este valorificata prin intermediul unei companii specializate in procesarea laptelui.

Tineretul femel este pastrat, in mare parte, pentru dezvoltarea si inlocuirea efectivelor, iar tineretul mascul se valorifica prin firme specializate la export.

Patiserie

patiserie

In cadrul companiei functioneaza o sectie specializata in productia de patiserie, utilata la standarde europene. Din laboratoarele noastre sunt alimentate zilnic cu produse proaspete - cornuri, covrigi, foietaje, specialitati - numeroase magazine din judetul Bistrita-Nasaud. Cele mai importante puncte de vanzare pentru aceste produse sunt magazinele proprii, localizate in zone centrale ale municipiului Bistrita.

Sucuri naturale

sucuri naturale

In urma unui proces de tehnologizare realizat prin intermediul unei finantari europene, incepand cu primavara anului 2011, Pombis a lansat pe piata romaneasca doua branduri proprii de sucuri 100% naturale, produse din mere. Realizate prin simpla presare a fructelor, fara adaosuri suplimentare de apa, indulcitori sau conservanti, Alma si Livada cu soare raspund cererii din ce in ce mai mari a consumatorilor romani de a cumpara produse naturale, sanatoase si autohtone.